Personliga samtal

Genom samtal skapar vi tillsammans en förändring i ditt liv och den framtid DU önskar. Jag har verktygen som kan hjälpa dig att bli mer medveten om vad du längtar efter eller behöver. Boka ett samtal via telefon, online eller på plats i Karlskrona redan idag. Varmt välkommen!


Kontakta mig

martina hårdstål

martina@hogkanslighetscoachen.nu

Högkänslighet

Jag erbjuder HSP coaching eller terapi för dig som har eller tror dig ha personlighetsdraget högkänslighet (highly sensitive person, hsp).
Läs mer om detta nedan.

Föräldrarskap

Som HSP coach erbjuder jag samtal till föräldrar med högkänsliga barn. Bli mer medveten om ditt barns personlighet och få verktyg hur du ska hantera det. Läs mer om högkänsliga barn nedan.

Förändring

Längtar du efter något nytt i ditt liv? Vill du släppa taget om något gammalt? Jag erbjuder samtal med riktning mot förändring. Läs mer nedan.

Stresshantering

Känner du dig trött eller orkeslös? Har du för många måsten i ditt liv? Är du utmattad eller på väg mot en utmattning? Kontakta mig för ett samtal så hjälper jag dig med stresshantering. Läs mer nedan.
Ring mig för coaching

Coaching inom högkänslighet

Är du en person som lätt känner av stämningar och hur andra mår? Tycker du ibland att det blir för mycket och att du har behov av att dra dig tillbaka? Är du en empatisk person som ger mycket till andra men glömmer bort dig själv ibland?
Då kanske du är högkänslig.
Jag erbjuder coaching eller terapisamtal till dig som har personlighetsdraget högkänslighet (Highly sensitive person, HSP) eller som tror dig vara högkänslig. Jag ger dig verktyg och stöttning för att hitta fördelarna med din högkänslighet och hjälper dig att leva ett liv utifrån lätthet och glädje istället för i kamp. Jag erbjuder också ett utvecklingsprogram för högkänsliga där vi följs åt under under 4 månader.
Välkommen att kontakta mig. Många av mina samtal sker över telefon eller online, vilket fungerar alldeles utmärkt. Därför spelar det ingen roll vart du bor.
Jag erbjuder även samtal i Karlskrona, Ronnebygatan 41 (på Mindful&Yoga).
Lär dig mer om högkänslighet genom att trycka på knappen "Information om högkänslighet" och gör testet "Är du högkänslig?". 

Samtal föräldraskap, högkänsliga barn

Tror du att ditt barn är högkänsligt? Är ditt barn djupsinnigt och drömmande? Kan det ibland bli överstimulerat när det varit för mycket? Ställer det kluriga frågor eller har smart humor? Blir barnet irriterad över lappar som kliar eller strumpor som korvar sig? Kan humöret växla fort och en liten sak kan ta sig stora proportioner? Är ditt barn försiktig i början av nya saker och vill inte alltid vara med på t.ex. kalas?
Välkommen att boka ett samtal med mig, via telefon, online eller i Karlskrona. Det spelar det ingen roll vart i Sverige du bor! Jag ger dig stöd och verktyg i hur du ska hantera ditt barns högkänslighet och tillsammans skapar vi förutsättningarna för ett tryggare och härligare liv.
Läs mer om högkänsliga barn genom att trycka på knappen "Information om högkänsliga barn".

Föreläsningar om barn

Högkänsliga barn

Under denna föreläsning får du en ökad grundläggande kunskap och förståelse för de högkänsliga barnen. Du lär dig känna igen vanliga tecken på högkänslighet hos barn samt några av deras främsta styrkor och utmaningar. Vi kommer även ge tips om hur du på bästa sätt kan stötta ett högkänsligt barn.
När: Mån den 9/1 2023, kl. 18.30- 20.30

Känslor & känslohantering för barn

Under denna föreläsning får du en ökad kunskap kring vad känslor egentligen är och vilken uppgift de har. Du kommer lära dig mer om våra vanligaste känslor och hur du kan hjälpa ditt högkänsliga barn att navigera bland sina känslor.
När: Onsdagen den 8/2-2023, kl. 18.30-20.30

Barn och stress

Under denna föreläsning får du en ökad kunskap om stress samt hur de högkänsliga barnen påverkas av stress och överstimulering. Du lär dig känna igen tecken på stress hos barn samt får tips på hur du kan stötta ditt barn att både förebygga och hantera stress.
När: Onsdagen 15/3- 2023, kl. 18.30-20.30

Anmälan till föreläsningarna

Anmäl dig till föreläsningarna genom att trycka på knappen nedan och ange vilken a föreläsningarna du vill gå på. Alla föreläsningarna kostar 350kr/st.

Förändring

Längtar du efter en förändring i livet? Känns det som om du sitter fast i gamla hjulspår? Behöver du släppa taget om något? Vill du bjuda in något nytt i ditt liv?
Tillsammans hittar vi din nya riktning i livet!
Jag erbjuder dig verktyg och stöttning på vägen mot ett lättare och härligare liv.
Välkommen att boka ett samtal via telefon, online eller på plats i Karlskrona.

Stresshantering

Känner du dig trött eller orkeslös? Är minsta sak för stor att ta tag i? Känns det som att livet består av måsten och krav? Har du snabba humörsvängningar? Är du i eller på väg mot en utmattning?
Tillsammans tar vi reda på vad du behöver för att komma vidare i livet, hantera vardagen och att börja må bättre och leva ett lättare och härligare liv. Jag ger dig verktyg och stöttning på din nya resa.
Välkommen att boka in ett samtal via telefon, online eller i Karlskrona.  Jag ser fram emot vårt samtal!

Vad är sensationssökande högkänsliga?

Förenklat kan man säga att vår hjärna består av två neurologiska system. Ett som håller oss tillbaka, stopp och kolla -systemet och ett som driver på oss. Högkänsliga tenderar att ha ett starkare hämmande system men ca 30% av de högkänsliga är så kallade sensationssökande eller HSS (High Sensation Seeker). Det brukar beskrivas som att leva med en fot på bromsen och en på gasen och kan skapa kluvna känslor i kroppen. Man upplever sig kanske som både energisk och lugn, både framåt men också tillbakadragen. Ofta är man väldigt nyfiken och gillar inte att bli uttråkad.

Tjänster för företag

Har du medarbetare som drar sig undan från fikat eller de gemensamma aktiviteterna ibland? Är det någon som är väldigt plikttrogen och säger ja till allt? Finns det någon som verkar orka hård arbetsbelastning en dag men väldigt lite en annan? Är det någon på arbetsplatsen som känner in hur de andra mår och som många pratar med? Är det någon som tänker utanför boxen och analyserar ofta i flera steg?
Stämmer flera av frågorna in är den medarbetaren säkert högkänslig!
Jag arbetar även med stresshantering för de som inte är av personlighetsdraget högkänsliga.
Läs nedan om vilka tjänster jag kan erbjuda er.

Mer om högkänslighet
Högkänslighet är ett personlighetsdrag som 15-20% av befolkningen har. Läs mer om personlighetsdraget nedan under "Information om högkänsliga".
När en högkänslig person mår bra är den en verklig tillgång till arbetsplatsen. Högkänsliga kan bearbeta saker på ett djupare plan, se fler steg framåt samt har en stor empatisk förmåga. Med sitt känsligare nervsystem kan den känna in om det är någon som inte förstår, inte mår bra eller andra stämningar i en grupp. I och med fler spegelneuroner i hjärnan (gör så att man börjar spegla den andres sätt att vara) så kan högkänsliga förstå och bemöta andra på ett väldigt bra sätt. 


När en högkänsligperson inte mår bra och inte får återhämtning kan risken för symptom som mer stresskänslighet, humörsvängningar eller depression öka.
Därför är det både för medarbetaren och företaget viktigt att se till så att den högkänslige får rätt förutsättningar på arbetet. Då kan den blomma ut!Coaching

Jag erbjuder coaching till medarbetare och chefer. Antingen inom stresshantering eller känslohantering. 
Jag är utbildad civilingenjör men också diplomerad terapeut och har kompletterat utbildningarna med flera kurser inom områdena coaching, ledarskap, kommunikation och hälsa. Med min breda bakgrund och 15 års arbetslivserfarenhet kan jag ta reda på vad ert specifika behov är samt ta er vidare mot en önskad förändring.
Välkommen att kontakta mig. Samtalen sker via telefon, online eller på er arbetsplatsplats i Karlskrona eller Ronneby.

Föreläsningar/
Workshops

Vill ni utvecklas och lära er mer om stresshantering på er arbetsplats?
Eftersom jag även är utbildad yogalärare kan föreläsningar kombineras med yoga eller mindfulness-övningar utefter era önskemål.
Jag erbjuder även föreläsningar och workshops inom personlighetsdraget högkänslighet.
Kontakta mig för en vidare dialog. Jag har arbetat i många år som projektledare och är van att anpassa efter gruppens önskemål eller behov.
Exempel på tema på föreläsningar är:
  • Stresshantering och Återhämtning
  • Högkänslighet, HSP, vad är det?
  • Högkänsliga barn och föräldraskap

Mysig aktivitet

Jag och Erika Otero (driver Body Shop i Karlskrona) anordnar en lyxig kväll tillsammans med er. Ta med dina vänner eller kollegor. För mer info tryck på "knappen" nedan!