Personliga samtal

Genom samtal skapar vi tillsammans en förändring i ditt liv och den framtid DU önskar. Jag har verktygen som kan hjälpa dig att bli mer medveten om vad du längtar efter eller behöver. Om du bor i Karlskrona eller Ronneby med omnejd kan du boka tid på plats hos mig, annars kan vi boka ett samtal via telefon eller Skype. Varmt välkommen!


Högkänslighet

Jag erbjuder HSP coaching eller terapi för dig som har eller tror dig ha personlighetsdraget högkänslighet (highly sensitive person, hsp).
Läs mer om detta nedan.

Föräldrarskap HSP

Som HSP coach erbjuder jag samtal till föräldrar med högkänsliga barn. Bli mer medveten om ditt barns personlighet och få verktyg hur du ska hantera det. Läs mer om högkänsliga barn nedan.

Förändring

Längtar du efter något nytt i ditt liv? Vill du släppa taget om något gammalt? Jag erbjuder samtal med riktning mot förändring. Läs mer nedan.

Stresshantering

Känner du dig trött eller orkeslös? Har du för många måsten i ditt liv? Är du utmattad eller på väg mot en utmattning? Kontakta mig för ett samtal så hjälper jag dig med stresshantering. Läs mer nedan.

Högkänslighets coaching

Är du en person som lätt känner av stämningar och hur andra mår? Tycker du ibland att det blir för mycket och att du har behov av att dra dig tillbaka? Är du en empatisk person som ger mycket till andra men glömmer bort dig själv ibland?
Då kanske du är högkänslig.
Jag erbjuder coaching eller terapisamtal till dig som har personlighetsdraget högkänslighet (Highly sensitive person, HSP) eller som tror dig vara högkänslig. Jag ger dig verktyg och stöttning för att hitta fördelarna med din högkänslighet och hjälper dig att leva ett liv utifrån lätthet och glädje istället för i kamp.
Välkommen att kontakta mig. Samtalen sker på telefon, Skype eller på plats i Karlskrona, nära Ronneby i Blekinge. Eftersom många av mina samtal sker över telefon, vilket fungerar alldeles utmärkt, så spelar det ingen roll vart du bor.
Läs mer om högkänslighet genom att trycka på knappen "Information om högkänslighet" nedan.Sensationssökande högkänsliga

Förenklat kan man säga att vår hjärna består av två neurologiska system. Ett som håller oss tillbaka, stopp och kolla -systemet och ett som driver på oss. Högkänsliga tenderar att ha ett starkare hämmande system men ca 30% av de högkänslig är så kallade sensationssökande eller HSS (High Sensation Seeker). Det brukar beskrivas som att leva med en fot på bromsen och en på gasen och kan skapa kluvna känslor i kroppen.

Samtal föräldraskap, högkänsliga barn

Tror du att ditt barn är högkänsligt? Är ditt barn djupsinnigt och drömmande? Kan det ibland bli överstimulerat när det varit för mycket? Ställer det kluriga frågor eller har smart humor? Blir barnet irriterad över lappar som kliar eller strumpor som korvar sig? Kan humöret växla fort och en liten sak kan ta sig stora proportioner? Är ditt barn försiktig i början av nya saker och vill inte alltid vara med på t.ex. kalas?
Välkommen att boka ett samtal med mig, via telefon, Skype eller på plats på min mottagning. Oavsett om du bor i Karlskrona med omnejd så som exempelvis Ronneby eller någon annanstans i Blekinge så är du varmt välkommen. När jag ger coaching via telefon eller Skype spelar det ingen roll vart i Sverige du bor! Jag ger dig stöd och verktyg i hur du ska hantera ditt barns högkänslighet och tillsammans skapar vi förutsättningarna för ett tryggare och härligare liv.
Läs mer om högkänsliga barn nedan genom att trycka på knappen "Information om högkänsliga barn".


Förändring

Längtar du efter en förändring i livet? Känns det som om du sitter fast i gamla hjulspår? Behöver du släppa taget om något? Vill du bjuda in något nytt i ditt liv?
Tillsammans hittar vi din nya riktning i livet!
Jag erbjuder dig verktyg och stöttning på vägen mot ett lättare och härligare liv.
Välkommen att boka ett samtal via telefon, Skype eller på plats i Karlskrona.


Stresshantering

Känner du dig trött eller orkeslös? Är minsta sak för stor att ta tag i? Känns det som att livet består av måsten och krav? Har du snabba humörsvängningar? Är du i eller på väg mot en utmattning?
Tillsammans tar vi reda på vad du behöver för att komma vidare i livet, hantera vardagen och att börja må bättre och leva ett lättare och härligare liv. Jag ger dig verktyg och stöttning på din nya resa.
Välkommen att boka in ett samtal via telefon, Skype eller på plats i Karlskrona. Kanske du bor i Ronneby eller någon annanstans i närheten, då har du mig nära till hands. Annars fungerar det precis lika bra att ha ett lika givande samtal på telefon eller Skype. Jag ser fram emot vårt samtal!

Tjänster för företag

Har du medarbetare som drar sig undan från fikat eller de gemensamma aktiviteterna ibland? Är det någon som är väldigt plikttrogen och säger ja till allt? Finns det någon som verkar orka hård arbetsbelastning en dag men väldigt lite en annan? Är det någon på arbetsplatsen som känner in hur de andra mår och som många pratar med? Är det någon som tänker utanför boxen och analyserar ofta i flera steg?
Stämmer flera av frågorna in är den medarbetaren säkert högkänslig!
Läs nedan om vilka tjänster jag kan erbjuda er.


Högkänslighet är ett personlighetsdrag som 15-20% av befolkningen har. Läs mer om personlighetsdraget nedan under "Information om högkänsliga".
När en högkänslig person mår bra är den en verklig tillgång till arbetsplatsen. Högkänsliga kan bearbeta saker på ett djupare plan, se fler steg framåt samt har en stor empatisk förmåga. Med sitt känsligare nervsystem kan den känna in om det är någon som inte förstår, inte mår bra eller andra stämningar i en grupp. I och med fler spegelneuroner i hjärnan (gör så att man börjar spegla den andres sätt att vara) så kan högkänsliga förstå och bemöta andra på ett väldigt bra sätt. 


När en högkänsligperson inte mår bra och inte får återhämtning kan risken för symptom som mer stresskänslighet, humörsvängningar eller depression öka.
Därför är det både för medarbetaren och företaget viktigt att se till så att den högkänslige får rätt förutsättningar på arbetet. Då kan den blomma ut!

Coaching

Jag erbjuder coaching till medarbetare och chefer. Tillsammans lär vi oss mer om högkänslighet (HSP) och tar reda på vad som fungerar för den enskilde medarbetaren eller chefen. Jag ger verktyg och stöttning som får er att vända högkänsligheten till något positivt på er arbetsplats!
Jag är utbildad civilingenjör men också diplomerad högkänslighets-terapeut och har kompletterat utbildningarna med flera kurser inom områdena ledarskap, kommunikation och hälsa. Med min breda bakgrund och 13 års arbetslivserfarenhet kan jag ta reda på vad ert specifika behov är samt ta er vidare mot en önskad förändring.
Välkommen att kontakta mig. Samtalen sker via telefon, Skype eller på plats i Karlskrona.

Föreläsningar/Workshops

Vill ni veta mer om personlighetsdraget högkänslighet? Jag erbjuder olika upplägg på föreläsningar eller workshop som passar just er. Eftersom jag även är utbildad yogalärare kan föreläsningar kombineras med yoga utefter era önskemål.
Kontakta mig för en vidare dialog. Jag har arbetat i många år som projektledare och är van att anpassa efter gruppens önskemål eller behov.
Exempel på tema på föreläsningar är:
 • Högkänslighet, HSP, vad är det?
 • Högkänsligt och ledarskap
 • Högkänsliga barn och föräldraskap
 • Återhämtning

Min yoga

Jag är diplomerad yogalärare och driver Hästö yoga i Karlskrona. 
Min yoga är intuitiv och styrs efter klassens behov. Jag undervisar flera olika klasser. Exempel på klasser är:
 • Mysyoga, lugn yoga som passar alla
 • Yoga för högkänsliga, lugn yoga där vi fokuserar på personlighetsdraget högkänslighet
 • Styrkeyoga, yoga där vi sträcker ut och använder kroppens styrka
 • Yin-yoga, lugn yoga där vi ligger kvar i en position i 3-5 minuter
 • Paryoga, härlig skattfylld yoga som man utför två och två.
 • Senioryoga, på stol. Mjuk yoga för dig som inte tycker om att vara på golvet. Läs mer genom att trycka på "senioryoga" nedan.
 • Aquayoga (vattenyoga). Mjuk skonsam yoga som även passar reumatiker och gravida. Läs mer under genom att trycka på "aquayoga" nedan. 
Kontakta mig för mer information så anordnar vi ett upplägg tillsammans som passar er.
Läs mer om Hästö yoga på Facebook under "Hästö yoga" och gå med i gruppen "Hästöyoga" där ni ser aktuella pass.

Mysig aktivitet

Jag och Erika Otero (driver Body Shop i Karlskrona) anordnar en lyxig kväll tillsammans med er. Ta med dina vänner eller kollegor. För mer info tryck på "knappen" nedan!